ALOUETTE OH – HIS vaiheet Ilmakillan omistuksessa:

  • hankinta Rovaniemeltä H. Mäkeläiseltä kevät 2006
  • purettujen osien (pl. pannukakuksi litistynyt ohjaamo) siirto Keski – Suomen Ilmailumuseosta Turkuun Turku Airin halliin. Kuljetus: Seppo Voutilainen 28. 9. 2006
  • ohjaamon, varaosien ja kirjallisuuden siirto Rovaniemi – Tikkakoski (peräkärry H. Mäkeläinen) ja Tikkakoski – Turku S. Voutilainen
  • edellisten siirto Maskuun, Hyyryläinen/Autio, ohjaamon painepesu ja kirjojen kuivattelua (märkä keli Rovaniemi – Tikkakoski)

Turku Airin hallin tyhjennys 11/2009:

  • päävaihteisto, napa, pyrstöpuomi + vaihteisto + akseli + vakaaja P. Hyyryläisen autotalliin, josta ne valmistuivat hiekkapuhallettuna ja maalattuna talvella 2010
  • moottori, ohjaamo, varaosat ja kuivat kirjat V. Miettisen autotalliin
  • Saksan Rajapoliisilta saatiin Vartiolentolaivueen tuella lähes ehjä ohjaamo ja keskirunko 2008
  • projektin siirto Turun Sanomien Automuseoon 3.11.2009 ja käynnistyminen 10.11.

Hankinnan jälkeen etsimme vuosia hinnaltaan ja laadultaan sopivia tiloja, turhaan.Lehti-ilmoituskaan ei purrut. Suorien kyselyjen tuloksen tarkastimme Turun kaupungin entisen ateljeen, Senaattikiinteistön luolan suojeltuine lepakoineen, Ilmailulaitoksen kostean navetan ja talon sekä Turun kentältä Salora – hallin, josta kaikki alkoi v. 1981. Sieltä emme nurkkausta saaneet, rahoitusta aneltiin Turun ja Brysselin väliltä, turhaan. Myimme vain sitkeästi kirjoja ja lippiksiä (kiitos Sippo!)

Mielialat vaihtelivat epätoivon ja pakokauhun välillä, kunnes syksyllä 2009 tärppäsi. Turun Sanomien Automuseon siirtyessä isompiin tiloihin Turun Itäharjulle älyttiin (jostain kumman syystä) kysyä museoesimies Tapani Kaukovallalta josko heiltä liikenisi parin helikopterin verran tilaa. Löytyi, eikä ole ensimmäinen kerta, kun TS-Yhtymä/ Ketoset Rajamme Vartijoita tukevat. Suuret kiitokset.

Jatkoimme talven 2009 – 2010 ohjattua tiistaikerhoa Alouetten parissa ja nyt ovat isommat osat maalattu (Maskun Teollisuusmaalaamo / Nikander) ja pienemmät lasikuulapuhallettu.Muutoin hyväkuntoisen saksalaisen ohjaamon pohjasta löytyi kurttua ja lommoa, kuin pirunpeltoon tehdyn autorotaation jäljiltä. Janne Kivi, Helitech ja Jallu Liukkonen silittävät pohjan kuntoon ja niittaavat yhtä ja toista.